Cursuri de limba Portugheză

Conjugarea verbelor în limba portugheză

CURSURI DE LIMBA PORTUGHEZĂ

Ediția de toamnă, 2022

Queridos fofos e simpáticos,

Multă vreme a trecut de când nu ne-am mai văzut și nu ne-am mai auzit.

Am revenit, însă, cu forțe proaspete și reîncepem cătinel, cătinel cursurile de limbă portugheză.
Ne-am gândit și la începători, și la cei mai experimentați într-ale portughezei și-am pus de module cât să vă țină ocupați în perioada 10 octombrie – 19 decembrie a anului în curs.

Iată și calendarul:

Cursuri de limba portugheză online, pentru adulți, ediția de toamnă 2022 (octombrie – decembrie)

Perioadă înscrieri

26 septembrie –

6 octombrie

Perioadă cursuri

A1
Grupa 1 – Lunea și Miercurea, 16:00 – 18:00, 10 octombrie – 19 decembrie

Grupa 2 – Lunea și Miercurea, 18:30 – 20:30, 10 octombrie – 19 decembrie

(cu excepția zilelor de 30 noiembrie și 1 decembrie)

A1A2
Marțea și Joia, 18:30 – 20:30, 11 octombrie – 20 decembrie (cu excepția zilelor de 30 noiembrie și 1 decembrie)

B1.1
Marțea și Joia, 18:30 – 20:30, 11 octombrie – 20 decembrie (cu excepția zilelor de 30 noiembrie și 1 decembrie)

B2.2
Marțea și Joia, 16:00 – 18:00, 11 octombrie – 20 decembrie (cu excepția zilelor de 30 noiembrie și 1 decembrie)

Só gramática 1
Vinerea, 16:00 – 18:00, 14 octombrie – 16 decembrie

Só gramática 2
Vinerea, 18:30 – 20:30, 14 octombrie – 16 decembrie

 
 
 Toate înscrierile se vor face online, pe shop.falaportugues.ro, până pe 6 octombrie, ora 23:59.

Întrebări frecvente

La ce grupă mă înscriu?

Atenție! Pentru toate modulele, în afară de A1, dacă nu ați studiat anterior cu noi limba portugheză, înscrierea presupune parcurgerea unui test de nivel, pe care îl primiți scriindu-ne la contact@falaportugues.ro.

Dacă nu ai mai studiat până acum portugheza, la Nivel începător – A1
Pentru cei care nu au studiat anterior limba portugheză sau au cochetat doar cu partea de gramatică, dar nu se pot prezenta oral sau nu pot avea o conversație simplă în portugheză. O să învățați să salutați, să vă prezentați, să vă orientați, să comandați la restaurant, să vă descrieți programul zilnic, toate în portugheză.
Întâlnirile au loc lunea și miercurea de la 16:00 la 18:00 sau de la 18:30 la 20:30. Prima întâlnire o avem pe 10 octombrie, online.
Avem 40 de ore de curs, desfășurate pe perioada a 10 săptămâni.

Dacă ați făcut deja modulul A1, mergeți la Nivel semi-începător – A1A2
Fofinhos, la acest modul ne asigurăm că nu mai faceți confuzii între ser și estar, că știți să conjugați chiar și verbele neregulate la prezent, că vedeți care-i treaba cu fui și foi.
Întâlnirile au loc marțea și joia, de la 18:30 la 20:30. Prima întâlnire o avem pe 11 octombrie, online.
Și aici avem tot 40 de ore de curs, desfășurate pe perioada a 10 săptămâni.

Dacă ați făcut deja modulele care încep cu A, mergeți la Nivel intermediar – B1.1
Fofinhos, intrăm aici în altă ligă. Învățăm să facem diferența între acțiuni reale și acțiuni ipotetice, învățăm să baletăm mai ușor pe axa timpului, facem cunoștință cu tot felul de curiozități culturale și, muito importante, ne conversăm și ne flexăm mușchii la gramatică mai ceva ca la sală!
Întâlnirile au loc marțea și joia, de la 18:30 la 20:30. Prima întâlnire o avem pe 11 octombrie, online.

Dacă ați făcut deja modulele care încep cu B, mergeți la Nivel intermediar – B2.2
Bom, este nível é outra história! Aici ne întâlnim cu cei foarte experimentați, care nu pun gramatica în cui, dar se folosesc de cunoștințele deja dobândite ca să dezbată o serie de chestiuni legate de cultura lusofonă. Basicamente, pentru acest modul trebuie să cam fi parcurs gramatica limbii portugheze și să fiți destul de siguri pe voi cu privire la nivelul de cunoaștere pe care le aveți.
Întâlnirile au loc marțea și joia, de la 16:00 la 18:00. Prima întâlnire o avem pe 11 octombrie, online.
Și aici avem tot 40 de ore de curs, desfășurate pe perioada a 10 săptămâni.

Și-acum, în sunete de tobă, prezentăm cursurile pentru cei care vor să mănânce gramatică pe pâine!
Modulul Só gramática 1
Sim, senhora! După cum îi spune și numele, modulul „doar gramatică” este construit astfel încât să exersați din plin capitolele care vă dau bătăi de cap și pe care poate nu aveți timp să le rezolvați în rest. Scopul acestui modul este să vă ajute să faceți alegeri conștiente cu privire la formele pe care le folosiți. Veți lucra exerciții, cu niveluri diferite de dificultate, până simțiți că vă explodează toate circumvoluțiunile.
Modulul 1 se desfășoară în limba română, dar exercițiile sunt exclusiv în portugheză – prin urmare trebuie să aveți la activ măcar două module de începători (A1, A1A2 exemplu). Altfel vă va fi greu să înțelegeți contextul.
Întâlnirile au loc vinerea, de la 16:00 la 18:00. Prima întâlnire o avem pe 14 octombrie, online.

Modulul Só gramática 2
Dacă ați făcut modulul Só gramática 1 și ați supraviețuit, vă recomandăm modulul 2, care vine în completarea lui. Dacă la primul modul masacrăm indicativul, la modulul al doilea luăm la rost modul conjunctiv și timpurile lui. Practic ne uităm la cum exprimăm acțiuni posibile, ipoteze, sentimente, cum oferim un sfat, o recomandare, cum atenuăm o părere etc. În plus, facem asta orientându-ne și în timp, prin urmare ar trebui să rămânem cu o mai bună înțelegere a felului cum mă raportez la evenimente posibile deja încheiate sau viitoare.
Modulul 2 se desfășoară em português, prin urmare, atenção! Nu trebuie să fiți experți, însă e bine să puteți să vă exprimați liber em português.
Întâlnirile au loc vinerea, de la 18:30 la 20:30. Prima întâlnire o avem pe 14 octombrie, online.

Nota bene: Nu vă faceți griji dacă nu știți prezentul, trecutul, conjunctivul etc. Clarificăm toate aspectele teoretice la începutul fiecărei întâlniri.

Cum mă înscriu?

Înscrierile au loc online, pe shop.falaportugues.ro.
Alegeți cursul la care vreți să vă înscrieți, urmați pașii descriși pe site, faceți plata în termen de 3 zile calendaristice de la plasarea comenzii, ne trimiteți dovada la contact@falaportugues.ro, iar noi vă confirmăm înscrierea în cel mai scurt timp.
Dacă nu primim nimic în termenul de 3 zile calendaristice, noi o să considerăm că v-ați răzgândit și anulăm comanda.

Și la cursuri cum e?

În caz că vă întrebați cum se desfășoară orele și ce urmărim mai exact vă spunem că scopul nostru este să vă oferim tot sprijinul să vă exprimați oral spontan. Îmbrățișăm abordarea comunicativă, însă o echilibrăm și cu noțiuni de structură a limbii. Stimulăm curiozitatea, așa că vă vom duce în călătorii de tot felul, istorice, geografice, culturale, (mai ales) gastronomice, astfel încât să descoperiți universul de valori pe care vi-l propune limba portugheză, în toată varietatea și splendoarea sa. Dezvoltăm toate competențele (scris, vorbit, citit, ascultat), inclusiv pe cea pragmatică și cea interculturală. Vă echipăm pe toate flancurile cum ar veni.

Suportul de curs este făcut de noi și include atât materiale didactice, cât și materiale autentice. Temele sunt cu caracter orientativ. Le încurajăm călduros, știm că e complicată treaba cu timpul, dar ne bucurăm oooooooooooooori de câte ori primim deveres de casa la corectat.

Pronto, cam atât momentan!

Dacă vreți să fiți pe fază cu înscrierile, să primiți lunar inspirație și recomandări de la Fala Português!, nu uitați să vă abonați la newsletter

Que mais? Ne mai puteți urmări pe Instagram și pe Facebook, unde împărtășim tot felul de curiozități și sfaturi practice pentru învățarea limbii portugheze! Até breve!

ABONEAZĂ-TE LA ALERTE DESPRE CURSURI

Te anunțăm numaidecât când au loc înscrierile la următoarele cursuri de limba portugheză.

    citit și sunt de acord cu modalitatea de procesare a datelor cu caracter personal